40 lat w jednej branży wcale nie czyni z ciebie eksperta!

40 lat w jednej branży? Jaka by ta branża nie była, to na końcu tych 40 lat zbierania doświadczeń jesteś albo zblazowanym, zamkniętym w swoim hermetycznym świecie rutyniarzem, do którego nie dociera nic, bo jest przekonany, że wie już wszystko…

albo…

pasjonatem, właścicielem pasieki z ponad tysiącem pszczelich rodzin, który wciąż zbiera doświadczenia, wciąż się uczy, wciąż jest głodny wiedzy, wciąż szuka nowych dróg i nowych możliwości rozwoju.

Jak widać, natura i geny wybrały za mnie.

Wciąż jestem głodnym wiedzy pasjonatem pszczelarstwa. Jestem kimś, kogo natura pasjonuje. Jestem kimś, kogo natura nauczyła (i wciąż uczy) pokory. Kimś, kto w genach ma chęć poszukiwania wiedzy i wykorzystywania jej do tworzenia czegoś dobrego. Dobrego i wyjątkowego, w smaku, jakości i autentyczności.

Od 40 lat pracuję w pasiece po to, żeby na końcu, na Twoim stole pojawił się produkt idealny. Stworzony przez samą naturę, z najczystszych regionów, wyjątkowy w smaku. Doskonały. Idealny.

Uważasz, że piszę w sposób zbyt egzaltowany?

Może i tak. Ale tak to czuję i widzę. I żadna sztuczna inteligencja czy sztuczny smak nie jest w stanie tej autentyczności natury podrobić.

Ja nie będę niczego podrabiał. Dostarczam tylko to, co wyprodukowały pszczoły. Coś czego podrabiać nie wolno! Nie wolno, a mimo to miody podrabia się na masową skalę.

Statystycznie, co drugi słoik miodu w obrocie detalicznym (a zwłaszcza w sieciach marketów) to fałsz. To nie żaden miód, chociaż ma tak napisane na etykiecie. To mieszanina syropów cukrowych, barwników, odrobiny prawdziwego miodu (płynnego, przegrzanego i pozbawionego wartości) oraz pszczelego pyłku. Wstyd mi za tych którzy taki proceder odpowiadają.

Jak mogę temu zaradzić? Pisząc na słoiku, że miód jest prawdziwy? Przecież to może zrobić każdy!

Dlatego postanowiłem dostarczać na rynek coś, czego podrobić się nie da.

Całe, zamknięte jeszcze plastry miodu – Honeycomb Grand Cru

Coś, co od początku do końca zrobiły pszczoły. Coś co zamyka smak i jakość w naturalnej czystej formie. Ekskluzywny produkt natury. Niepodrabialny. Z najczystszych regionów Podkarpacia.

To natura w najczystszej formie, natura bogata w składniki i natura której możesz zaufać.

Piotr Blajer